Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Fargelære


Grunnleggende om NCS systemet

NCS Natural Colour System®© er det mest brukte system for fargebeskrivelse i Europa.
Systemet ble første gang Norsk Standard i 1984.


The Natural Colour System®© er det eneste fargesystemet som beskriver farger nøyaktig slik vi ser dem. Det er lett og logisk å forstå og det er enkelt å bruke. Det finnes uendelig mange farger og alle kan bli identifisert og kodet innenfor NCS-systemet.


Hos Britt i By'n betaler vi lisens for å bruke NCS koder opp mot våre produkter og det gir oss en unik mulighet til å hjelpe kunder over hele landet med å finne riktig farge på produktet.

Kjøper du en "Grønn" vase hos oss, kan vi fortelle deg akkurat hvilken fargefamilie den ligger i. Beveger den seg mot blå/grønn eller mere mot den gul/grønne siden?


I Ncs systemet som det foreligger i dag, er det 2050 standariserte nyanser, men det er mulig å kode inntil 10 millioner nyanser i dette systemet og visste du at vi mennesker er i stand til å se så mange ulike nyanser, under opptimale forhold, selvfølgelig.


I systemet er det tatt høyde for 4 primær farger, selv om grønn egentlig ikke er en primærfarge ettersom den er en blandingsfarge.


Så de fire fargefamiliene er da 

GUL-Y     Rød-R    Blå-B   Grønn-G


Sekundær farger blir da,

oransje (gul/rød),   Lilla (Rød/blå),    Turkis (blå/grønn)     Også har vi Grønn/gule fargetoner.


Og videre så bare vokser og vokser utvalget av nyanser ettersom vi blander fargene med hverandre og/eller tilsetter nøytrale farger som hvit og svart.


I Ncs sin fargesirkel ser du hvordan fargene beveger seg når du leser den MED klokka, og til slutt så biter den seg selv i halen og i en evig runddans.