Har handelsstanden ødelagt jula?

Har handelsstanden ødelagt jula?

Nå er den igang igjen, debatten om butikkene og juleforberedelsene!

Jeg driver en liten gave og interiørbutikk i Orkanger sentrum i Trøndelag. Og det er ingen hemmelighet at det er steintøft og økonomisk krevende å bygge opp en bedrift fra bunn. Jeg møter utfordringer og “snublestener” over alt og det skal lite til for å velte lasset. Det blir personlig og du må hele tiden vurdere valgene du tar. Jeg må innfri kundenes forventninger og jeg må yte service til det ytterste, og vi må iallfall aldri støte noen. Men så kommer denne tiden på året da, at det kan vise seg å være litt vanskelig.

Når tar jeg frem julevarene? Jeg har valgt å legge dette til den første helgen i november og det føles “innafor” for meg og min butikk, det er 3-4 uker senere enn de fleste kjedebutikkene! Og jeg har ikke råd til å vente lengre. Jeg leser stadig vekk statuser som “ferdig med årets julegaver” eller “se all julepynten jeg kjøpte i dag” osv. i sosiale media, og da må jeg innrømme at det stresser meg litt. Hva om jeg er for sent ute? Vil jeg brenne inn med varene mine?

Men jeg tenker som så, mange starter med julevasken tidlig på høsten fordi at det er bedre tid på året og “bakstekoner” over hele landet startet lefsebaking i god tid for å rekke og produsere nok til julemessene som gjerne startet i november,  frisørene steller kunder som skal på julebord og hotell og restauranter holder på med julemat og julebord fra oktober til januar for å dekke all etterspørsel, så kanskje skal vi ikke legge all skyld bare på handelsstanden, men heller innse at ting endrer seg? Og tenk hvor bra det er at julebelysningen faktisk er tilgjengelig i butikkene enda mens det er bart ute, så slipper alle disse ivrige dekoratørene henge i stigen på is-holka 😉

Jeg tror ikke julens budskap er det folk er mest opptatt av for tiden, men kosen og roen denne tiden har med seg og det ønsker vi kanskje å kjenne på lengst mulig?
Så “bær over med meg” og ha en fin førjulstid, hilsen Britt i By’n

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *